2015. március 26.
Fokhagymaleves petrezselymes galuskával
Hozzávalók 4 személyre: 1 fej fokhagyma, 2-3 szál fokhagymaszár(elhagyható), 1 evőkanál házi ételízesítő, 4 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, só, fűszerpaprika; a galuskához: 1 tojás, 10 dkg liszt, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A fokhagymát megpucoljuk, összetörjük, a fokhagymaszárat apróra vágjuk és mindkettőt az olajon kissé átsütjük. Azonnal félrehúzzuk nehogy megégjenek, megszórjuk kevés fűszerpaprikával, hozzáadjuk az ételizesítőt és felöntjük 1-1,2 l vízzel. Ha szükséges, még sózzuk, majd felforraljuk. Közben a tojást kevés sóval felverjük, belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a lisztet, kevés vízet adva hozzá, összekavarjuk. Egy teáskanállal kis galuskákat szaggatunk a levesbe és megfőzzük. Mikor a galuskák megfőttek, a tojássárgáját kikavarjuk a tejföllel, kevés forró lével hőkiegyenlítjük, majd visszatöltjük a levesbe és eloltjuk alatta a lángot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése