Oldalak
▼
2015. március 23.
Füstölt halas, tojásos krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg krumpli, 4 tojás, 1 füstölt pisztráng, 1 hagyma, 1 citrom, 4-5 evőkanál olívaolaj, só, bors, chilipehely, petrezselyemzöld
Elkészítése: A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Egy tálban összekeverjük a citrom levét meg az olajat 1 dl vízzel, sóval, borssal és chilipehelyel ízesítjük. A hagymát vékony szeletekre vágjuk és belekeverjük a salátalébe. A krumplit leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd még langyosan felvágjuk, ráöntjük a salátalevet, összekeverjük és 30 percig érlelődni hagyjuk. A tojásokat megfőzzük, kockára vágjuk, a halnak lehúzzuk a bőrét és szintén kockákra vágjuk. Tálalás előtt a salátába keverjük és megszórjuk petrezselyemzölddel.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésAdélka, ez az étel nagyon tetszik nekem!
VálaszTörlésA többi is, természetesen!:)