2015. március 23.

Füstölt halas, tojásos krumplisaláta


Hozzávalók 4 személyre:  40 dkg krumpli, 4 tojás, 1 füstölt pisztráng, 1 hagyma, 1 citrom, 4-5 evőkanál olívaolaj, só, bors, chilipehely, petrezselyemzöld



Elkészítése: A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Egy tálban összekeverjük a citrom levét meg az olajat 1 dl vízzel, sóval, borssal és chilipehelyel ízesítjük. A hagymát vékony szeletekre vágjuk és belekeverjük a salátalébe. A krumplit leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd még langyosan felvágjuk, ráöntjük a salátalevet, összekeverjük és 30 percig érlelődni hagyjuk. A tojásokat megfőzzük, kockára vágjuk, a halnak lehúzzuk a bőrét és szintén kockákra vágjuk. Tálalás előtt a salátába keverjük és megszórjuk petrezselyemzölddel. 


2 megjegyzés:

Suiren írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Roza írta...

Adélka, ez az étel nagyon tetszik nekem!
A többi is, természetesen!:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...