Hozzávalók:
- a piskótához: 4 tojás, 16 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg főtt krumpli, 4 evőkanál liszt, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só;
- a formához: kevés vaj, liszt;
- a krémhez: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 7,5 dkg darált dió, 7,5 dkg főtt krumpli, 2 evőkanál kakaó, rumeszencia;
- a díszítéshez: 3-4 evőkanál darált dió, 6 dióbél
Elkészítése:
A tojásokat
szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral meg a sóval és
belekavarjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt krumplit. A tojásfehérjét
kemény habbá verjük és a sütőporral összevegyített liszttel együtt könnyedén
beledolgozzuk a tojássárgás masszába. Végül belekeverjük a darált diót is.
Kivajazott, kilisztezett, 20-22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és
előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a
szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kakaót meg
2-3 adagban a reszelt krumplit és végül a diót meg a rumesszenciát. A kihűlt
piskótát két lapba vágjuk és megtöltjük a krém felével, a megmaradt
résszel pedig bevonjuk a tortát. Szélét megszórjuk darált dióval, és tetejére
félbevágott dióbeleket teszünk.3-4 órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva
tálaljuk.
Ez csodaszép!! :) Biztosan elkészítem!
VálaszTörlés