2015. március 24.
Pörkölttel töltött krumpli
Hozzávalók 4 személyre: 8 krumpli, 25-30 dkg disznóhús, 2 hagyma, 1-2 paprika, 2 paradicsom, 5 dkg sajt, petrezselyemzöld, olaj, só, bors, fűszerpaprika
Elkészítése: A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük. Ezalatt 1 hagymát apróra vágunk, olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst és fehéredésig sütjük. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával meg borssal, megsózzuk és kevés víz hozzáadásával megpároljuk, hagyjuk zsírjára sülni. Közben a megmaradt hagymából, a paprikából meg a paradicsomból lecsóalapot csinálunk, fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, megsózzuk és kevés vízzel felöntjük, majd egy hőálló tepsibe öntjük. Az időközben megfőtt krumplit leszűrjük, langyosan meghámozzuk, kalapját levágjuk és kiskanállal kivájjuk a közepét, ügyelve, hogy a falát ne sértsük meg. A krumplikat megtöltjük a pörkölthússal és a lecsóalapba helyezzük, majd forró sütőben, 25-30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemzölddel. Azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Adélka, ez megint valami igazán nagyszerű:)
Roza, emellett finom is, a férjem nagyon szerette!
Megjegyzés küldése