Hozzávalók 40 darabhoz:
10 vékonyra szeletelt graham kenyér, 10 dkg vaj, 10 vékony szelet sonka, 3-4
szál petrezselyemzöld, 3-4 bazsalikom levél, só, fehérbors, 1 piros paprika
Elkészítése: A zöldfűszereket
megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. 1 szál petrezselyemlevelet
félreteszünk, a többit a bazsalikomlevéllel együtt nagyon apróra vágjuk. A puha
vajat habosra keverjük, beleszórjuk a zöldfűszereket, a sót meg a fehérborst és
összekavarjuk. A kenyérszeletekből, kerek kiszúróval falatnyi kenyérdarabokat
szaggatunk(1 szelet kenyérből 4 falatkát). A fűszervajat csillagcsővel ellátott
habzsákba kanalazzuk és mindegyik kenyérkére vékony vajrózsát nyomunk. A
sonkaszeleteket hosszában négy csíkba szakítjuk vagy vágjuk, a csíkokat a két
végüktől megcsavarjuk és rózsa formájába tekerjük, majd a vajra tesszük. Kis
petrezselyemlevéllel és paprikakockával díszítjük. Csak1-2 órával a tálalás
előtt készítsük el, különben megszáradnak, addig tartsuk hűtőben, hogy a vaj
megkeményedjen.
Nagyon ötletes és szép. Mindig öröm idelátogatni.
VálaszTörlés