Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg spenót, 1 póréhagyma, 4
dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 l zöldség alaplé, 1 evőkanál házi
ételízesítő, só, 1 teáskanál szódabikarbóna; a tálaláshoz: 8 szelet vékony
sonka, 1 tojás, 1 dl tejszín
Elkészítése: A spenótot megmossuk, pár levelet
félreteszünk, a többit pedig szódabikarbónás, enyhén sós vízben 2-3 percig
főzzük, hogy üde zöld színét megőrizze, majd leszűrjük. A póréhagymát apróra
vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a lisztet, összekavarjuk, majd
beletesszük a spenótot. Pár percig kavarva dinszteljük, felöntjük az alaplével,
hozzáadjuk az ételízesítőt és megfőzzük. Vigyázat, mert kifuthat! Ha szükséges,
még sózzuk. A tojást megfőzzük, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Tálaláskor a
levesre díszítésként néhány zsenge spenótlevelet teszünk. A sonkát vékony
csíkokra tépjük, a csíkokat megcsavarjuk és rózsa alakban a levelekre
helyezzük, közepére reszelt tojást teszünk. A leves mellé tejszínt
kínálunk.
1 megjegyzés:
Igy is fincsi lehet, én másképp készítem, de mindenhogyan jó:-))))
Megjegyzés küldése