Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin,18 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja; a krémhez 10 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín; a tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése: A margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk, majd habosra keverjük a porcukorral. Mikor jó krémes, egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját, majd a vaníliás cukrot, a citromhéjat és legvégén a lisztet. Keksznyomó segítségével rózsákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 10-12 perc alatt, közepes lángon megsütjük. Vigyázat, hamar megégnek! A krémhez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz. Félrehúzzuk és többször átkavarva hűlni hagyjuk, majd kézi habverővel felhabosítjuk. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és mindegyik sütemény közepére egy-egy krémrózsát nyomunk. A megmaradt csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekavarjuk az olajat, majd kiskanál segítségével, vékonyan a sütemények tetejére csorgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése