Hozzávalók
4 személyre: 35-40 dkg vesepecsenye, 16 dkg füstölt szalonna, 1 piros paprika,
6-8 erdei gomba vagy csiperke, 1 nagy hagyma, só, bors, 3-4 cikk fokhagyma, 2-3
evőkanál olaj ; a tálaláshoz: puliszka, csípős paprika
Elkészítése:
A vesepecsenyét ujjnyis szeletekre, majd kockákra várjuk. A fokhagymát
áttörjük, kikavarjuk sóval, borssal meg az olajjal és a húst beleforgatjuk, 1-2
órát állni hagyjuk. Közben a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, a gombát
megmossuk, ha szükséges, kisebb darabokra vágjuk. A paprikát kimagozzuk, a
szalonnával együtt szeletekre vágjuk. Az összes hozzávalókat, egymást
váltakozva nyársra húzzuk és parázs fölött megsütjük. Puliszkával tálaljuk,
mellé csípős paprikát adunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése