2015. április 2.

Gombás kenyérfelfujt





Hozzávalók 1db 28-30 cm.-es kalácsformához:  40 dkg gomba, 5 tojás, 20 dkg szeletelt kenyér (héja nélkül), 10 dkg kemény sajt, 1 kápia paprika,  0,5 dl tej, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyemzöld;  a tepsi kikenéséhez: 1-2 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése: A gombát és a paprikát megmossuk, a gombát kb.1 cm-es, a paprikát pedig kicsit kisebb darabokra vágjuk.  A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rádobjuk a gombát és összesütjük, félidőben hozzáadjuk a paprikát is. Sózzuk, borsozzuk és hűlni hagyjuk.  A kenyeret meg a sajtot szintén 1 cm-es kockákra vágjuk, a kenyeret meglocsoljuk a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, könnyedén belekeverjük a sárgát, majd hozzáadjuk a paprikás gombát, a sajtot, a kenyeret meg az összevágott petrezselyemzöldet és összekeverjük. A kalácsformát  kikenünk olajjal és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágva, hidegen tálaljuk.



2 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyszerű ötlet maradék kenyér felhasználásához is. Köszönöm.

Adél írta...

Ani, így van, és még finom is :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...