2015. április 6.

Locsolóváró sütitojás




Hozzávalók:  20 dkg mazsola, 20 dkg mogyoró, 5 dkg keserű csokoládé, 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 evőkanál baracklekvár, kb. 15 dkg darált keksz, 1 teáskanál rum eszenc, 20 dkg fehércsokoládé, 2 evőkanál olaj, színes cukorgyöngyök.

Elkészítése:

1.  A mazsolát 15 percre hideg vízbe áztatjuk.
2.  A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a vajat és egynemű krémmé dolgozzuk. 
3.  A mogyorót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd késes aprítóban összevágjuk.
4.  Hozzáadjuk a mazsolát, ezzel is összevágjuk majd beletöltjük a csokoládékrémet és alaposan összedolgozzuk. 


5. A kekszmorzsa felét egy tálba szórjuk, rátesszük a mogyorós-mazsolás-csokoládés masszát, hozzáadjuk a baracklekvárt, a porcukrot, a rumaromát és összegyúrjuk. Ha szükséges, még szórunk hozzá kekszmorzsát, annyit, hogy a massza összeálljon.
6. 30 percre hűtőbe tesszük, majd két fólia között 1 cm vastagságúra nyújtjuk és tojás formájú kiszúróval kiszaggatjuk.
7. A tojásokba 1-1 fogpiszkálót szúrunk és 15 percig hűtőbe tesszük.
8. A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekavarjuk az olajat, majd a tojásokat a fogpiszkáló segítségével belemártjuk, a fölösleget pedig hagyjuk lecsöpögni.
9. Tetszés szerint különböző színű cukorgyöngyökkel díszítjük. Ha a csokoládé túl hamar dermedne, mindegyik sütitojást a bevonás után azonnal díszítsük. 


4 megjegyzés:

marisz57 írta...

Már a facebookon is megcsodáltam a locsolóváró sütitojásokat.
Nagyon mutatósak, biztos finomak voltak!
Remélem, kellemesen teltek az ünnepek! :)

Adél írta...

Köszönöm, Marisz, igen, finom volt, szerettük ! :) Az ünnep jól telt, többet pihentünk, társasoztunk, hisz az idő beszorított a házba.

Roza írta...

Adélka, én mindig csak ámulok és bámulok, az általad elkészített ételek és sütemények színvonalán. Öröm belépni a blogodba!:)

Adél írta...

Roza, köszönöm, nagyon kedves vagy! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...