2015. április 6.
Locsolóváró sütitojás
Hozzávalók: 20 dkg mazsola, 20 dkg mogyoró, 5 dkg keserű csokoládé, 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 evőkanál baracklekvár, kb. 15 dkg darált keksz, 1 teáskanál rum eszenc, 20 dkg fehércsokoládé, 2 evőkanál olaj, színes cukorgyöngyök.
Elkészítése:
1. A mazsolát 15 percre hideg vízbe áztatjuk.
2. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a vajat és egynemű krémmé dolgozzuk.
3. A mogyorót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd késes aprítóban összevágjuk.
4. Hozzáadjuk a mazsolát, ezzel is összevágjuk majd beletöltjük a csokoládékrémet és alaposan összedolgozzuk.
5. A kekszmorzsa felét egy tálba szórjuk, rátesszük a mogyorós-mazsolás-csokoládés masszát, hozzáadjuk a baracklekvárt, a porcukrot, a rumaromát és összegyúrjuk. Ha szükséges, még szórunk hozzá kekszmorzsát, annyit, hogy a massza összeálljon.
6. 30 percre hűtőbe tesszük, majd két fólia között 1 cm vastagságúra nyújtjuk és tojás formájú kiszúróval kiszaggatjuk.
7. A tojásokba 1-1 fogpiszkálót szúrunk és 15 percig hűtőbe tesszük.
8. A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekavarjuk az olajat, majd a tojásokat a fogpiszkáló segítségével belemártjuk, a fölösleget pedig hagyjuk lecsöpögni.
9. Tetszés szerint különböző színű cukorgyöngyökkel díszítjük. Ha a csokoládé túl hamar dermedne, mindegyik sütitojást a bevonás után azonnal díszítsük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Már a facebookon is megcsodáltam a locsolóváró sütitojásokat.
Nagyon mutatósak, biztos finomak voltak!
Remélem, kellemesen teltek az ünnepek! :)
Köszönöm, Marisz, igen, finom volt, szerettük ! :) Az ünnep jól telt, többet pihentünk, társasoztunk, hisz az idő beszorított a házba.
Adélka, én mindig csak ámulok és bámulok, az általad elkészített ételek és sütemények színvonalán. Öröm belépni a blogodba!:)
Roza, köszönöm, nagyon kedves vagy! :)
Megjegyzés küldése