Hozzávalók: 6 nagy
szelet préselt sonka, 6 nagy szelet sajt, 8 vékony szelet karajsonka, 12 dkg
sajtkrém, 2 evőkanál tehéntúró, 1-2 szál friss kapor, 1-2 szál
petrezselyemzöld, 2-3 hónapos retek, metélőhagyma, saláta, só, fehér bors.
Elkészítése: A sajtkrémet
kikavarjuk a tehéntúróval, sóval, borssal és kevés apróra vágott zöld kaporral
ízesítjük. A préselt sonka meg sajtszeleteket a lehető legnagyobb, kör alakúra
szaggatjuk, majd mindegyiket lekenjük a tehéntúrós sajtkrémmel és váltakozva,
egymásra rakjuk. Ha sonkával kezdjük, a legfelső réteg sajt lesz. A megmaradt
krémet csillagcsöves habzsákba tesszük, a karajsonka szeleteket kettőbe vágjuk,
mindegyikből egy-egy tölcsért alakítunk és megtöltjük a sajtkrémmel. A sonkatölcséreket
a torta tetejére rendezzük, kevés krémet nyomunk a közepére, hogy a tölcséreket
összefogja. A tortát salátára helyezzük, vékonyra szeletelt retekkel,
petrezselyemlevéllel és metélőhagymával díszítjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük
dermedni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Gyönyörű lett a sonkatortád! Szívesen megkóstoltam volna. :)
VálaszTörlésAz idén én is akartam készíteni, megvettem a hozzávalókat, de időhiány miatt nem készült el...
Ha nem fogytak el a hozzávalók, lehet még elkészíted :). Ha nem,akkor majd legközelebb! Nálunk a lányom kedvence, de mi is szeretjük persze:)
VálaszTörlés