2015. április 24.

Spenótos tojás gratin




Hozzávalók 3 személyre: 3 főtt tojás, 25 dkg spenót, 2 zöldhagyma, 2 zöld fokhagyma(vagy 2 cikk), 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2-3 evőkanál tejföl, diónyi kemény sajt, só, fehérbors, szódabikarbóna; továbbá: 1 teáskanál vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa. 

Elkészítése: A tojásokat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk. A spenótot megmossuk, enyhén sós, szódabikarbónás forró vízbe tesszük, 2 percig főzzük, majd leszűrjük és nagyon kicsit összevágjuk(2-3 vágás). A hagymákat meghámozzuk, felaprózzuk és a vaj felén átsütjük. Megszórjuk a liszttel, kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk, besűrítjük. Belekavarjuk a tejfölt és hozzáadjuk a spenótot, ízlés szerint sóval meg borssal ízesítjük. Egy hőálló tálal kivajazunk, megszórjuk a zsemlemorzsával  és beleöntjük a spenótot. Kirakjuk a tojásgerezdekkel és tetejükre szétosztjuk a megmaradt vajat. Forró sütőben, 20 percig sütjük, mielőtt kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal. Melegen tálaljuk.


4 megjegyzés:

Anikó írta...

Nagyon jó receptvariáció, lehet, hogy én teszek alá egy főttkrumpli réteget vékonyan karikázva:-))))

nora.szoke@gmail.com írta...

A krumplit nagyon jó ötletnek tartom, igy tartalmasabb a férfinép számára:-)
Nóra / Tirol

Névtelen írta...

Ezt biztosan kipróbálom de én rá ütöm majd a tojást egyben, tükörtojás lesz a tetején.

Névtelen írta...

Mangolddal kèszitem! Nagyon jó ötlet a burgony alà! Holnap kipróbálom!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...