2015. április 4.

Tehéntúrós töltött tojás





Ötlet Mohakonyhából


Hozzávalók 2 személyre: 4 tojás, 5 dkg tehéntúró, 2 evőkanál olívaolaj, 1-2 teáskanál tejföl, citromlé, só, bors; a tálaláshoz: piros és sárga paprika, hónapos retek, saláta, metélőhagyma, petrezselyemzöld. 

Elkészítése: A tojásokat megfőzzük majd hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. A tojások szélesebb felét egyenesre vágjuk, hogy a kosarak meg tudjanak állni. A hegyes felüket levágjuk és késsel vagy kiskanállal óvatosan kikaparjuk a tojások sárgáját, egy tálba tesszük és villával összetörjük. Beletesszük a tehéntúrót és az olajat, kikavarjuk és annyi tejfölt adunk még hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. Sóval, borssal és pár csepp citromlével ízesítjük, majd a tölteléket visszatöltjük a tojásokba. A kosárnak nyelet teszünk metélőhagymából, körbe a szélét pedig petrezselyemzölddel díszítjük.  A paprikákból apró kockákat vágunk és a töltelékre szórjuk. Salátaágyon, retekkel és a megmaradt zöldségekkel tálaljuk


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...