2015. május 8.
Epres omlett
Hozzávalók 2 személyre:
az omletthez: 3 tojás, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál vaj, só;
a töltelékhez: 25 dkg eper, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál méz; a tálaláshoz: porcukor.
Elkészítése:
A töltelékhez az epret megmossuk és vastagabb szeletekre vágjuk. A vajat a mézzel felhevítjük, beletesszük az epret, átforgatjuk és 1 percig forraljuk. Félrehúzzuk és melegen tartjuk.
Az omletthez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekavarjuk 1 evőkanál olvasztott vajjal és egy csipetnyi sóval, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A két masszát könnyedén összeforgatjuk az étkezési keményítővel. Egy serpenyőt felhevítünk, beleteszünk egy mogyorónyi vajat és a massza 1/4 részét. Egy kanál hátával kerekre simítjuk és világosra sütjük, majd 1 percre átfordítjuk a másik felére is. A megmaradt masszából 3 omlettet sütünk még.
A megsült omletteket megtöltjük a vajas-mézes eperrel, kettőbe hajtjuk és megszórjuk porcukorral. Azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése