2015. május 8.

Epres omlett






Hozzávalók 2 személyre: 
az omletthez: 3 tojás, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál vaj, só; 
a töltelékhez: 25 dkg eper, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál méz; a tálaláshoz: porcukor.

Elkészítése:
 A töltelékhez az epret megmossuk és vastagabb  szeletekre vágjuk. A vajat  a mézzel felhevítjük, beletesszük az epret, átforgatjuk és 1 percig forraljuk. Félrehúzzuk és melegen tartjuk.
 Az omletthez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekavarjuk 1 evőkanál olvasztott vajjal és egy csipetnyi sóval, a fehérjét pedig  kemény habbá verjük. A két masszát könnyedén összeforgatjuk az étkezési keményítővel. Egy serpenyőt felhevítünk, beleteszünk egy mogyorónyi vajat és a massza 1/4 részét. Egy  kanál hátával kerekre simítjuk és világosra sütjük, majd 1 percre átfordítjuk a másik felére is. A megmaradt masszából 3 omlettet sütünk még.  
A megsült omletteket megtöltjük a vajas-mézes eperrel, kettőbe hajtjuk és megszórjuk porcukorral. Azonnal tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...