Hozzávalók 4 személyre: 2 zsenge karalábé, 2 sárgarépa, fél marék tyúkhúr, fél marék pitypanglevél, 1 marék sóska, 2 dl joghurt, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál mustár, 1/2 citrom leve, só, bors.
Elkészítése: A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A kerti zöldeket megválogatjuk, megmossuk és hagyjuk lecsöpögni, majd a sóskát meg a pitypangleveleket kisebbekre tépkedjük. Az öntethez kikavarjuk a mustárt a mézzel meg az olajjal, beletöltjük a joghurtot, sóval borssal meg citromlével ízesítjük. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket, rátöltjük az öntetet és összekavarjuk. Ha szükséges, még megsózzuk. Tetejét megszórjuk frissen őrölt borssal, 15 percig állni hagyjuk, majd fogyasztjuk.
Nagyon tetszik ez a salátarecept! Nem az a szokványos. Kipróbálandó!
VálaszTörlés