Hozzávalók 4
személyre: 60 dkg krumpli, 25 dkg spenót, 20-25 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, só;
a mártáshoz: 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 4-5 paradicsom(konzerv is lehet), 2
dl zöldség alaplé, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, oregánó; a tálaláshoz: 5 dkg
parmezán
Elkészítése:
A
mártáshoz a hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük.
Közben a paradicsomokat bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, majd a héját
lehúzzuk és összevágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, megszórjuk ízlés szerint
sóval, borssal meg oregánóval és felöntjük az alaplével. Mártás sűrűségűre
főzzük.
A spenótot megmossuk, enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd
leszűrjük, ha kihűlt, összevágjuk. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, még
melegen áttörjük. Hozzáadjuk az olajat, a spenótot, megsózzuk és összedolgozzuk
a liszttel. A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, a 2-3 rudat egymás mellé
teszünk és kb. 1 cm vastag darabokra vágjuk. A tésztadarabokat hüvelykujjunk segítségével rányomjuk és
végig görgetjük egy lisztezett villán, hogy felvegye annak a mintázatát.
Enyhén sós, felforrt vízbe tesszük és addig főzzük, míg feljönnek a víz
színére. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük és a mártással tálaljuk.
Tetejére reszelt parmezánt szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése