Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej brokkoli,
2 szál zöldhagyma, 7 dkg kolozsvári szalonna, 5 dkg fetasajt , 2 nyers+3 főtt
tojás, 3 evőkanál tejföl, só, bors, szódabikarbóna, petrezselyemzöld; továbbá:
1 dkg vaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése: A brokkolit
rózsáira szedjük, megmossuk és enyhén sós, szódabikarbónás vízben 2-3 perc
alatt előfőzzük, majd leszűrjük. A zöldhagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. A
kolozsvári szalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőbe tesszük és zsírjára
sütjük, félidőben rádobjuk a zöldhagymát és összesütjük. Hozzáadjuk a
brokkolit, sózzuk, borsózzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel
és összekavarjuk, majd félrehúzzuk. A fetasajtot szétmorzsoljuk, hozzákavarjuk
a brokkolihoz, majd az egészet kivajazott, zsemlemorzsával behintett tepsibe
tesszük. A főtt tojásokat felvágjuk és a tetejére szórjuk, a nyers tojásokat
felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és ráöntjük a lepényre. Előmelegített sütőben,
170 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)