Hozzávalók:
a
tésztához: 30 dkg liszt, 1 tojás sárgája, 10 dkg vaj, 2 evőkanál cukor, 1-1,2
dl tej, 2 dkg élesztő, csipetnyi só, diónyi zsír;
a tetejére: 40-50 dkg
cseresznye, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1 tojásfehérje, 32 dkg tejföl, 4 evőkanál gríz, 4 evőkanál liszt;
a
tálaláshoz: 2 evőkanál porcukor.
Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, rátöltjük a
lisztre, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, az olvasztott vajat és puha de
rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk. Közben a
cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A tojásokat addig verjük a
cukorral, míg tejföl sűrűségű krém lesz, majd belekavarjuk a tejfölt, a grízet
meg a lisztet. A megkelt tésztát lisztes felületen kinyújtjuk és egy nagy,
kizsírozott tepsibe tesszük. 20 percig kelni hagyjuk, majd rászórjuk a
cseresznyét és rátöltjük a tejfölös masszát. Előmelegített sütőben, 190 fokon,
40-45 percig sütjük. Csak kihűlés után szeleteljük és porcukorral
megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)