2015. június 5.

Pizzás csirkemell karfiolos rizzsel




Hozzávalók 4 személyre: 1 egész kicsontozott csirkemell, 2 tojás, 3-4 evőkanál liszt, 10-12 dkg nagyobb szemcséjű zsemlemorzsa, 1  marék paprikás olívabogyó, 8 dkg sajt, só, bors, petrezselyemzöld;  a paradicsomszószhoz: 2-3 nagyobb paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál étkezési keményítő,  2-3 bazsalikom levél; a körethez: 15 dkg rizs, 1 kis fej karfiol, 1 hagyma, 3 dkg vaj, 1-2 evőkanál olaj, só, petrezselyemzöld. 

Elkészítése: A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, a rizst megmossuk, külön-külön, enyhén sós vízben megfőzzük őket, majd leszűrjük. Közben a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Az olajat meg a vajat felhevítjük, a hagymát üvegesre dinszteljük és hozzáadjuk a lecsöpögtetett karfiolt, a felvágott petrezselyemzöldet és a rizst. Összekeverjük, ha szükséges még megsózzuk. A paradicsomokat bevágjuk, 1-2 percre forró vízbe tesszük, majd kivesszük és a héját lehúzzuk. Késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát, a bazsalikomlevelet, a keményítőt és krémesre dolgozzuk. Kiöntjük egy edénybe és besűrítjük.  A csirkemellet szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. A tojásokat felverjük, megsózzuk. A hússzeleteket lisztbe, tojásba mártjuk, majd a zsemlemorzsába forgatjuk és egymás mellé, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Forró sütőben, 5-7 percig sütjük, majd kivesszük és megfordítjuk a másik felére. Mindegyiket lekenjük 1-1 evőkanál paradicsomszósszal, megszórjuk kis kockákra vágott sajttal és a felszeletelt olívabogyóval. Újabb 5-7 percre visszatoljuk a sütőbe. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...