Oldalak
▼
2015. június 18.
Tárkonyos zöldpaszuly
Hozzávalók 6 személyre: 1 kg zöldpaszuly, 60 dkg kolbász, 20 dkg húsos szalonna, 2 hagyma, 1 piros paprika, 1 zöld paprika, 2 paradicsom, 2 dl paradicsomlé, 5 cikk fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, tárkony, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A hagymákat, paprikákat megpucoljuk, megmossuk, apróra illetve csíkokra vágjuk. A paradicsomomnak lehúzzuk a héját, felvágjuk. A szalonnát kockákra vágjuk, beletesszük a bográcsba és állandóan kavarva zsírjára sütjük. Ekkor a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük, a visszamaradt zsiradékon pedig üvegesre dinszteljük a hagymát. Beletesszük a paprikákat, tovább dinszteljük, majd mikor összeestek, megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a fokhagymát, a felvágott paradicsomot meg a paradicsomlevet. Lassú tűzön főzzük, közben a paszulyt megpucoljuk, feltördeljük és beletesszük a hagymás alapba. Megsózzuk, borsózzuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy ne lepje el teljesen a paszulyt. Mikor majdnem megfőtt, beletesszük a karikákra vágott kolbászt, a szalonnapörcöt, a tárkonyt meg a petrezselyemzöldet és készre főzzük. 15-20 percig lefedve pihentetjük, majd tálaljuk. Aki szereti, tejföllel is fogyaszthatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)