Oldalak

2015. június 18.

Tárkonyos zöldpaszuly




Hozzávalók 6 személyre: 1 kg zöldpaszuly, 60 dkg kolbász, 20 dkg húsos szalonna, 2 hagyma, 1 piros paprika, 1 zöld paprika,  2 paradicsom, 2 dl paradicsomlé, 5 cikk fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, tárkony, petrezselyemzöld. 

Elkészítése: A hagymákat, paprikákat megpucoljuk, megmossuk, apróra illetve csíkokra vágjuk. A paradicsomomnak lehúzzuk a héját, felvágjuk.  A szalonnát kockákra vágjuk, beletesszük a  bográcsba és állandóan kavarva zsírjára sütjük. Ekkor a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük, a visszamaradt zsiradékon pedig  üvegesre dinszteljük a hagymát. Beletesszük a paprikákat, tovább dinszteljük, majd mikor összeestek, megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a fokhagymát, a felvágott paradicsomot meg a paradicsomlevet. Lassú tűzön főzzük, közben a paszulyt megpucoljuk, feltördeljük és beletesszük a hagymás alapba. Megsózzuk, borsózzuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy ne lepje el teljesen a paszulyt. Mikor majdnem megfőtt, beletesszük a karikákra vágott kolbászt,  a szalonnapörcöt, a tárkonyt meg a petrezselyemzöldet és készre főzzük. 15-20 percig  lefedve pihentetjük, majd tálaljuk. Aki szereti, tejföllel is fogyaszthatja.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)