2015. július 20.

Habos ribizlis kocka





Hozzávalók: 3 tojás, 20 dkg liszt, 10+15 dkg cukor, 12 dkg vaj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, 1 tasak sütőpor, 2-3 evőkanál gríz, 20 dkg ribizli. 

Elkészítése: A tojássárgáját és a puha vajat kikavarjuk 10 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a sót, a citromhéjat és összegyúrjuk a sütőporral összevegyített liszttel. Ha szükséges, pár csepp hideg vizet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk. 30 percig hidegben tartjuk majd lisztezett felületen kinyújtuk és közepes méretű tepsibe tesszük. 180 fokon, 10 percig sütjük, majd kivesszük, megszórjuk a grízzel és rákenjük a ribizlis habot. A habhoz keményre verjük a tojásfehérjét a megmaradt cukorral, a végén pedig beleforgatjuk a ribizlit és rásimítjuk a tésztára. A sütő hőfokát lehúzzuk 150 fokra és 20 percig szárítjuk. Ha kihűlt kockákra vágva tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...