Hozzávalók: 3 tojás, 20 dkg liszt, 10+15 dkg cukor,
12 dkg vaj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, 1 tasak sütőpor, 2-3
evőkanál gríz, 20 dkg ribizli.
Elkészítése: A tojássárgáját és a puha vajat
kikavarjuk 10 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a sót, a citromhéjat és
összegyúrjuk a sütőporral összevegyített liszttel. Ha szükséges, pár csepp
hideg vizet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk. 30 percig hidegben tartjuk
majd lisztezett felületen kinyújtuk és közepes méretű tepsibe tesszük. 180
fokon, 10 percig sütjük, majd kivesszük, megszórjuk a grízzel és rákenjük a
ribizlis habot. A habhoz keményre verjük a tojásfehérjét a megmaradt cukorral,
a végén pedig beleforgatjuk a ribizlit és rásimítjuk a tésztára. A sütő hőfokát
lehúzzuk 150 fokra és 20 percig szárítjuk. Ha kihűlt kockákra vágva
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése