2015. július 24.
Málnás jégkása
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg málna, 4 teáskanál barna cukor+kevés a díszítéshez, 1/2 citrom.
Elkészítése: A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd villával összetörjük. Beleszorítjuk a citromlevet, rátöltünk 1,2 l vizet, összekavarjuk és 1 órát állni hagyjuk, majd sűrű szitán átszűrjük. Belekavarjuk a cukrot, majd műanyag tárolódobozba töltjük és fagyasztóba tesszük. 20 percenként átkavarjuk és addig fagyasztjuk, míg kásás állaga nem lesz. A poharak szélét vékonyan bekenjük egy citromszelettel és belemártjuk a cukorba, majd belekanalazzuk a jégkását. Feltöltjük kevés szódavízzel, tetejére teszünk pár szem málnát és azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése