Hozzávalók 4 személyre: 50
dkg málna, 4 teáskanál barna cukor+kevés a díszítéshez, 1/2 citrom. Elkészítése: A málnát megmossuk,
lecsöpögtetjük, majd villával összetörjük. Beleszorítjuk a citromlevet,
rátöltünk 1,2 l vizet, összekavarjuk és 1 órát állni hagyjuk, majd sűrű szitán
átszűrjük. Belekavarjuk a cukrot, majd műanyag tárolódobozba töltjük és
fagyasztóba tesszük. 20 percenként átkavarjuk és addig fagyasztjuk, míg kásás
állaga nem lesz. A poharak szélét vékonyan bekenjük egy citromszelettel és
belemártjuk a cukorba, majd belekanalazzuk a jégkását. Feltöltjük kevés
szódavízzel, tetejére teszünk pár szem málnát és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)