2015. augusztus 12.

Fűszeres krumplipehely avagy chips házilag




Hozzávalók: krumpli, olaj a sütéshez; 
a fűszerkeverékhez 1-1 teáskanálnyi a következőkből: fűszerpaprika, bors, fokhagymapor, só, szárított majoránna, szárított oregánó, esetleg chilipor;
a tálaláshoz: tetszés szerinti mártás, nálunk most júhturós-joghurtos

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, megmossuk és gyaluval 1 mm vastagságúra gyaluljuk. Szűrőbe tesszük és folyó víz alatt  alaposan átmossuk, majd hagyjuk lecsöpögni. Az olajat felhevítjük, kb 10 krumpliszeletet papírtörlőn szárazra itatunk és óvatosan az olajba tesszük. Amikor színe kezd aranysárga lenni, megfordítjuk(vagy megkavarjuk), hogy a másik felük is megsüljön, majd szűrőkanállal kivesszük és papírtörlőre tesszük, hogy a fölösleges olajat felszívja. Egy alkalommal csak annyi krumplit tegyünk, amennyi egymás mellett elfér a tepsiben, különben a szeletek összezsugorodnak. A fűszereket összekeverjük és megszórjuk vele a chipszet. Tetszés szerinti mártogatóst kínálunk mellé.


3 megjegyzés:

Razana írta...

Azt mondhatnám, hogy boltban vetted, olyan tökéletesek!

Anikó írta...

Hmmm... most de szívesen venném, ha átdobnád:-)))

Adél írta...

Peddig nem vettem, soha nem is veszek boltból :)
Aniko, elment :))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...