Hozzávalók:
krumpli, olaj a sütéshez;
a fűszerkeverékhez 1-1 teáskanálnyi a következőkből:
fűszerpaprika, bors, fokhagymapor, só, szárított majoránna, szárított oregánó,
esetleg chilipor;
a tálaláshoz: tetszés szerinti mártás, nálunk most júhturós-joghurtos
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és gyaluval 1 mm vastagságúra gyaluljuk.
Szűrőbe tesszük és folyó víz alatt alaposan átmossuk, majd hagyjuk
lecsöpögni. Az olajat felhevítjük, kb 10 krumpliszeletet papírtörlőn szárazra
itatunk és óvatosan az olajba tesszük. Amikor színe kezd aranysárga lenni,
megfordítjuk(vagy megkavarjuk), hogy a másik felük is megsüljön, majd
szűrőkanállal kivesszük és papírtörlőre tesszük, hogy a fölösleges olajat felszívja.
Egy alkalommal csak annyi krumplit tegyünk, amennyi egymás mellett elfér a
tepsiben, különben a szeletek összezsugorodnak. A fűszereket összekeverjük és
megszórjuk vele a chipszet. Tetszés szerinti mártogatóst kínálunk mellé.
Azt mondhatnám, hogy boltban vetted, olyan tökéletesek!
VálaszTörlésHmmm... most de szívesen venném, ha átdobnád:-)))
VálaszTörlésPeddig nem vettem, soha nem is veszek boltból :)
VálaszTörlésAniko, elment :))