Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg szalonna, 2 hagyma, 3 tvpaprika, 1 kápia
paprika, 2-3 paradicsom, 30 dkg csiperke gomba, só, bors, fűszerpaprika,
petrezselyemzöld.
Elkészítése: A szalonnát kis kockákra vágjuk és
zsírjára sütjük, a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük, a visszamaradt
zsiradékra pedig rádobjuk a csíkokra vágott hagymát. Közben a paprikákat is
felvágjuk, mikor a hagyma összeesett, rádobjuk, megsózzuk és együtt dinszteljük
tovább. Kis idő után hozzáadjuk a negyedekbe vágott gombát, megszórjuk borssal
meg fűszerpaprikával. A paradicsomokat bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük,
lehúzzuk a héját és összevágjuk, majd a lecsóba tesszük. Összekavarjuk,
felöntjük egy nagyon kevés vízzel és fedő alatt pároljuk, míg a leve elfő. A
végén megszórjuk kevés petrezselyemzölddel, a félretett szalonnapörccel, majd
tálaljuk.
De jól néz ki! :) Jó ötletet adtál, s bár ma nincs zöldségem, mert rég nem voltunk a kertben, holnap megyek, és lecsót főzök. :)
VálaszTörlésFőztél lecsot? :)
VálaszTörlés