Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg josta, 2 tojás sárgája, 10 dkg mascarpone sajtkrém, 2+2 evőkanál cukor, 1 dl tejszín, 1/2 citrom.
Elkészítése: A josta szemeket megpucoljuk, megmossuk, majd meglocsoljuk citromlével és 2 evőkanál cukorral főni tesszük, közben villával kissé összetörjük. Addig főzzük, míg besűrűsödik, majd félrehúzzuk és hűlni hagyjuk. A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a mascarponet majd a felvert tejszínt és óvatosan összekavarjuk. A végén beledolgozzuk a josta gyümölcsszósz felét és 2-3 evőkanál citromlevet. A krémet poharakba kanalazzuk és tetejére öntjük a megmaradt gyümölcsszószt. 2 órára lehűtjük, majd tálaljuk.
De jó is az a tyavanykás gyümölcsös a mascarponehoz :-)
VálaszTörlés