Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10
dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1-2 evőkanál zsíros tejföl, 1 sütőpor, 1/2
citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só; a töltelékhez: 2
tojás fehérje, 25 dkg darált dió, 8 dkg cukor; a tálaláshoz: 5 dkg
porcukor.
Elkészítése: A hideg vajat elmorzsoljuk
a lisztben, közepére mélyedést csinálunk, beletesszük a tojássárgát, a
porcukrot meg a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sót és összegyúrjuk annyi
tejföllel, hogy puha tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk és 30 percig hűtőben
pihentetjük. Közben a tojásfehérjét felverjük a cukorral és belekeverjük
a diót. A tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és
kb. 8-10 cm kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Mindegyik közepére 1-1 teáskanál
diós tölteléket teszünk, óvatosan kettőbe hajtjuk és sütőpapírral bélelt
tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 percig sütjük, majd
még forrón porcukorba hempergetjük.
1 megjegyzés:
Annyira szeretem! Megyek haza diót pucolni.:)
Megjegyzés küldése