2015. szeptember 7.

Paradicsomos káposzta leves





Hozzávalók 4 személyre: 1 kínai kelkáposzta (vagy sima kelkáposzta), 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 2 paradicsom, 1,5 dl paradicsomlé, 1 evőkanál liszt, 1 csokor zöld kapor, só, tejföl.

Elkészítése: A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, majd a hagymát apróra, a sárgarépát pedig kisebb kockákra vágjuk. Egy fazékban főni tesszük a vizet, beletesszük a felvágott zöldségeket meg a szalonnát. Közben a káposztát csíkokra vágjuk és körülbelül 10 perc után a leveshez adjuk. A paradicsomokat kissé bevágjuk és 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héját, összevágjuk és hozzáadjuk az ételhez. Mikor a zöldségek megfőttek, a lisztet összekavarjuk a paradicsomlével és behabarjuk vele a levest. Megszórjuk a kaporral, 1-2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Tejföllel tálaljuk.


3 megjegyzés:

Tselszi írta...

Gyonyoru a talkad! Hat meg a leves milyen jol nez ki! Koszi a receptet!

Lévai Mariann írta...

mennyi vizet kell feltenni főni? köszönöm!

Adél írta...

Mariann, 1,5 l vízet tettem főni a leveshez.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...