Hozzávalók 4
személyre: 1 kínai kelkáposzta (vagy sima kelkáposzta), 25 dkg füstölt
kolozsvári szalonna, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 2 paradicsom, 1,5 dl paradicsomlé,
1 evőkanál liszt, 1 csokor zöld kapor, só, tejföl.
Elkészítése: A
kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, majd a hagymát
apróra, a sárgarépát pedig kisebb kockákra vágjuk. Egy fazékban főni tesszük a
vizet, beletesszük a felvágott zöldségeket meg a szalonnát. Közben a káposztát
csíkokra vágjuk és körülbelül 10 perc után a leveshez adjuk. A paradicsomokat
kissé bevágjuk és 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héját,
összevágjuk és hozzáadjuk az ételhez. Mikor a zöldségek megfőttek, a lisztet
összekavarjuk a paradicsomlével és behabarjuk vele a levest. Megszórjuk a
kaporral, 1-2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Tejföllel tálaljuk.
3 megjegyzés:
Gyonyoru a talkad! Hat meg a leves milyen jol nez ki! Koszi a receptet!
mennyi vizet kell feltenni főni? köszönöm!
Mariann, 1,5 l vízet tettem főni a leveshez.
Megjegyzés küldése