Hozzávalók 4-6
személyre: 2 gömbpadlizsán, 2 avokádó, 1,5 dl olaj, 2 paradicsom, 2 cikk
fokhagyma, 1 zöld citrom, só, bors.
Elkészítése: A
padlizsánt grillen vagy sütőben megsütjük, majd lepucoljuk a a héját és
szűrődni hagyjuk. Közben avokádó majonézt készítünk, ehhez az egyik avokádót megpucoljuk,
a húsát kockákra vágjuk és botmixer hosszúkás edényébe tesszük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, 2-3 evőkanál citromlevet, egy csipetnyi sót meg borsót
és botmixerrel krémesre kavarjuk, miközben vékony sugárban öntjük hozzá az
olajat. A lecsöpögtetett padlizsánt darabosra vágjuk, hozzáadjuk a kis kockákra
vágott paradicsomot és a megmaradt avokádót. Alaposan összekeverjük, ha
szükséges, további sóval, borssal meg citromlével ízesítjük. Pirított
kenyérrel tálaljuk.
Salata de vinete cu avocado
Ingrediente pentru 4-6persoane: 2 vinete
rotunde, 2 avocado coapte, 150 ml ulei, 2 roșii, 2 căței de usturoi, 1 lămâie
verde, sare, piper.
Prepararea: Vinetele se coc pe grătar, se
curăță de coajă și se lasă la scurs. Un avcocado se taie în două, se scobește
pulpa și se pune în vasul blenderului vertical. Se adaugă usturoiul curățat,
sare, piper și 2 linguri de zeamă de lămâie verde și se mixează cu blenderul
vertical, turnând între timp uleiul în fir subțire. Se obține o cremă de
consistența maionezei. Vinetele scurse între timp se taie grosier, se adaugă
avocadoul rămas și roșiile tăiate cubulețe mici, maioneza de avocado și
se amestecă bine. Se asezonează cu sare și piper și se potrivește gustul cu
zeamă de lămâie verde. Se servește cu
pâine prăjită.
2 megjegyzés:
Ezt tuti megcsinálom holnap! A padlizsánt imádom, az avokádóért már-már bűnösen rajongok.... a kettő együtt!!! Bár lehet, hogy egy kis csilipelyhet teszek bele:)
Óó, nyugodtan tehetsz! Jó étvágyat hozzá! :)
Megjegyzés küldése