Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet
sertéscomb, 1 evőkanál zsír, só, bors, fűszerpaprika, 2-3 ág csombor(szárított
is jó); a körethez: 1 káposzta, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 1 piros paprika, 1
evőkanál zsír, só, bors, ecet.
Elkészítése: A zsírt
felforrósítjuk és a hússzeleteket rendre mindkét oldalán lesütjük, majd
kiszedjük és megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával. A visszamaradt
zsiradékot egy hőálló tepsibe öntjük, rátesszük a csombort, aztán a húst,
felöntjük egy kevés vízzel, lefedjük és forró sütőben 30 percig pároljuk. Az
utolsó 5 percben kifedjük, hogy kissé megpiruljon. A körethez az apróra vágott
hagymát megdinszteljük a zsiradékon, félidőben hozzáadjuk a felvágott paprikát
meg a sárgarépát, megsózzuk és együtt dinszteljük tovább, majd 5 perc után
beletesszük a legyalult káposztát is. Megszórjuk borssal és addig dinszteljük,
míg a zöldségek megpuhulnak. A végén kevés ecettel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése