Hozzávalók 1 rúdhoz: a laphoz: 4
tojás, 3 evőkanál tejföl, 6 evőkanál darált dió, 4 evőkanál liszt, 1 teáskanál
sütőpor, só, bors; a krémhez: 10 dkg krémsajt, 5 dkg márványsajt, 5 dkg Edami
sajt, 5 dkg dió, 1 fürt fehérszőlő, só, bors.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk a
sárgáját összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. A lisztet
összekeverjük a dióval meg a sütőporral, a tojásfehérjét felverjük, majd
ráöntjük a tejfölös sárgáját, rászórjuk a lisztes diót fokon, és óvatosan
összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe simítjuk és előmelegített
sütőben, 15 percig sütjük. ha megsült kivesszük és sütőpapírral együtt
felcsavarjuk, majd vizes konyharuhába csavarjuk és úgy hagyjuk kihűlni. Közben
a márványsajtot villával összetörjük, hozzáadjuk a krémsajtot és kikavarjuk,
sóval és borssal ízesítjük. A diót meg a sajtot kis kockákra vágjuk. A
kihűlt lapot kicsavarjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla és lekenjük a sajtos
krémmel(1 evőkanálnyi krémet félreteszünk), megszórjuk a dióval, a
sajtkockákkal meg a szőlőszemekkel és szorosan feltekerjük. Visszacsavarjuk a
sütőpapírba és 2-3 órán át hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt a megmaradt
krémmel díszítjük, majd éles késsel szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)