Hozzávalók: 25
dkg csicseriborsó, 40 dkg gomba, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál
paprikakrém, 1 dl paradicsomlé, 1 evőkanál étkezési keményítő, 4 evőkanál olaj,
só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
csicseriborsót hideg vízben egy éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük,
leöblítjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A gombát megmossuk, szeletekre
vágjuk és az olajon megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Ezután szűrőkanállal
kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az
apróra vágott hagymát meg a fokhagymát, hozzáadjuk a paprikakrémet és a megfőtt
csicseriborsót. Sóval borssal fűszerezzük, felöntjük kevés főzőlével,
beletesszük a gombát és 5 percig forraljuk. Közben az étkezési keményítőt
elkavarjuk a paradicsomlével és besűrítjük az ételt. A végén megszórjuk apróra
vágott petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése