Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg burgonya, 8
dkg füstölt szalonna, 2 közepes lila hagyma, 2 cikk fokhagyma, 3 piros paprika,
1 csípős paprika, 3-4 evőkanál házi paradicsomlé, só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk,
kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Közben a szalonnát is kockákra
vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt nem szedjük ki, rádobjuk a csíkokra vágott
hagymát, paprikát meg csípős paprikát és kevés vizet öntve alá, megpároljuk. A
végén beletesszük az áttört fokhagymát is, megszórjuk sóval, borssal és
fűszerpaprikával. A megfőtt burgonyát szűrőkanállal kiszedjük a vízből és
rátesszük a hagymás-paprikás alapba, majd összeforgatjuk és hűlni hagyjuk.
Mikor langyos, késes aprítóba tesszük és krémesre dolgozzuk, közben annyi
paradicsomlevet adunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Friss vagy pirított
kenyérrel fogyasztjuk. Nagyon ízletes szendvicskrém. Ha gyerekeknek adjuk, ne
tegyünk bele csípőspaprikát!
1 megjegyzés:
Nálam pont ez a krumplistészta alapja, kivéve persze a paradicsomlét és krumplitörővel nyomkodom rusztikusan krémesre, majd hozzá jön a kifőtt szélesmetélt vagy nagykocka:-)
Megjegyzés küldése