2015. október 8.

Marinált gomba





Hozzávalók 4-5személyre:1 kg apró csiperke gomba, 2 dl olívaolaj, 1 dl almaecet+1 evőkanál, 2 teáskanál cukor, 1 csípős paprika, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál egész bors, 1-1 teáskanál szárított rozmaring és kakukkfű, 2-3 szál petrezselyemzöld, só.

Elkészítése:  A csípőspaprikát, a fokhagymát meg a petrezselyemzöldet apróra vágjuk és egy salátástálba tesszük. Hozzáöntjük az olajat, 1 dl ecetet és 2 dl vizet, beleszórjuk a cukrot, a szárított fűszereket, sót, borsót és alaposan összekeverjük.  Enyhén sós vizet főni teszünk és  hozzáadjuk a megmaradt ecetet. Közben a gombát megmossuk, nagyságuktól függően félbe  vagy negyedekbe vágjuk. Mikor a víz forr, beletesszük a gombát és újraforrástól számítva 2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és beletesszük a fűszeres lébe. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, közben többször megkavarjuk. Másnap már fogyasztható, önmagában, salátában vagy pedig sültek mellé. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...