Hozzávalók 4-5személyre:1 kg apró csiperke
gomba, 2 dl olívaolaj, 1 dl almaecet+1 evőkanál, 2 teáskanál cukor, 1 csípős
paprika, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál egész bors, 1-1 teáskanál szárított
rozmaring és kakukkfű, 2-3 szál petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: A csípőspaprikát, a
fokhagymát meg a petrezselyemzöldet apróra vágjuk és egy salátástálba tesszük.
Hozzáöntjük az olajat, 1 dl ecetet és 2 dl vizet, beleszórjuk a cukrot, a szárított
fűszereket, sót, borsót és alaposan összekeverjük. Enyhén sós vizet főni
teszünk és hozzáadjuk a megmaradt ecetet. Közben a gombát megmossuk,
nagyságuktól függően félbe vagy negyedekbe vágjuk. Mikor a víz forr,
beletesszük a gombát és újraforrástól számítva 2 percig főzzük, majd
szűrőkanállal kiszedjük és beletesszük a fűszeres lébe. Fogyasztásig hűtőben
tároljuk, közben többször megkavarjuk. Másnap már fogyasztható, önmagában,
salátában vagy pedig sültek mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése