Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 1
evőkanál méz, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál citromlé; a krémhez: 5
dl tej, 10 dkg búzadara, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor; továbbá: 5 evőkanál
szilvaíz, 2 evőkanál porcukor.
Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a porcukort, a
tojássárgáját, a mézet meg a citromlével eloltott szódabikarbónát és
összegyúrjuk. A masszából 3 lapot nyújtunk, egyenként megsütjük a tepsi
hátán, 180 fokon, 15 perc alatt. A grizet megfőzzük a tejjel és kihűtjük. A
vajat kikavarjuk a porcukorral, majd összedolgozzuk a grízzel. A kihűlt lapokat
megtöltjük a krémmel meg a szilvaízzel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd
szeletekre vágjuk és megszórjuk porcukorral.
3 megjegyzés:
Nyami, de finom lehet! Imádom a mézest. Egyszer fogtam hozzá, és nem sikerült, azóta nem mertem.
Tényleg nagyon finom lehet..
Milyen méretű tepsiben sütötted?
Megjegyzés küldése