Hozzávalók 6-8
személyre: 1,5 kg birka lapocka és oldalas, 1 evőkanál zsír, 2 hagyma, 4-5 cikk
fokhagyma, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 zöld paprika, 1-2 csípős
paprika, 4 paradicsom, 1,2 kg krumpli, só, bors, fűszerpaprika, őrölt
köménymag, 3-4 babérlevél.
Elkészítése: A
zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a hagymákat apróra, a zöldségeket karikára
illetve kockákra vágjuk. A húst megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. A zsírt
felhevítjük, beletesszük a hagymát és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a
fokhagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, félrehúzzuk a tűzről, hogy ne égjen
meg és összekavarjuk. Beletesszük a hagymás alapba a húst, összekeverjük és
visszatesszük a tűzre, majd fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, borsal meg
köménnyel fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet, felöntjük vízzel és
megfőzzük. Mikor a hús elég jól megpuhult, hozzáadjuk a paprikákat, a
sárgarépát, a fehérrépát meg a paradicsomot és együtt puhára főzzük. Az utolsó
10 percben beletesszük a krumplit is. Főzés közben ha a leve elapad, meleg
vízzel pótoljuk. Mikor az ételt készen van, félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és
20 percig pihentetjük, majd forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése