Hozzávalók 4
személyre: 1 zeller, 80 dkg krumpli, 1 hagyma, 4 evőkanál olaj, 2 dl tej,
1 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, zellerzöld, 8 szelet sonka.
Elkészítése: A
zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A hagymát apróra, a krumplit kockákra
vágjuk, a zellert pedig lereszeljük. Az olajat egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a
hagymát és üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a zellert is és tovább
dinszteljük, majd felöntjük kevés vízzel és fedő alatt 5 percig főzzük.
Beletesszük a krumplit, az apróra vágott zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk és
puhára főzzük. A tejet elkavarjuk a keményítővel és besűrítjük a főzeléket.
Forralunk rajta egyet, majd félrehúzzuk és pirított sonkaszeletekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése