2015. október 27.
Zöldborsos csirkecomb
Hozzávalók 2 személyre: 2 egész csirkecomb, 25 dkg zöldborsó, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 dl paradicsomlé, 4 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirkecombokat megmossuk szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval meg borssal. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, összesütjük, megszórjuk fűszerpaprikával, majd visszatesszük a combokat és felöntjük a paradicsomlével. A serpenyőt lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Mikor a hús majdnem készen van, beletesszük a zöldborsót, ha szükséges, felöntjük kevés meleg vízzel, megsózzuk és fedő alatt készre pároljuk. A végén megszórjuk a petrezselyemzölddel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon guszta! Tejfölösen készítettem már így ezt a párost csirke-zöldborsó az is finom volt. Egyszer így is kipróbálom mert nagyon vonzó a látvány is:)
Megjegyzés küldése