2015. november 17.
Aludttejes csirkemell krumplisalátával
Hozzávalók 2 személyre: 1 egész csirkemell, 2,5 dl aludttej, só, bors, fűszerpaprika, 1 szál zöld fokhagyma, 4 evőkanál olaj; a körethez: 40 dkg krumpli,1-1 kis piros és zöld paprika, 1 hagyma, petrezselyemzöld, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál ecet, 1 teáskanál cukor, só, bors.
Elkészítése: Az aludttejet sűrű szitán lecsöpögtetjük, a fokhagymát a zöldjével együtt nagyon apróra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk, megszórjuk borssal, fűszerpaprikával és a fokhagymával, majd meglocsoljuk az olajjal, jól bedörzsöljük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Közben a krumplit megmossuk és héjával, sós vízben megfőzzük. 1 dl vízben elkeverjük az olajat, az ecetet, a cukrot, kevés sót és borsót, majd hozzáadjuk a karikára vágott hagymát meg a paprikákat és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Mikor a krumpli langyosra hűlt megpucoljuk, felvágjuk és belekeverjük a salátalébe. Lefedjük és hideg helyen tartjuk. A csirkemellet sütőtálba tesszük, rátöltjük az aludttejet és forró sütőben 50-60 percig sütjük, vagy amíg megpirul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése