2015. november 2.
Birsalmás csirkecombok káposztaágyon
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, 1 kg sarvalt(kovászolt) káposzta, 5 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, 2 birsalma, só, bors, fűszerpaprika, csombor.
Elkészítése: A csirkecombokat szárazra töröljük , megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával. A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára sütjük, majd összekeverjük a felszeletelt hagymával meg a káposztával és egy hőálló edény aljára tesszük. Ráfektetjük a csirkecombokat és megszórjuk csomborral. A birsalmát megmossuk, félbevágjuk, kiszedjük a magházat, majd szeletekre vágjuk és a káposztára tesszük. Egy nagyon kevés vizet töltünk rá, lefedjük és forró sütőben 40-45 percig sütjük. Az utolsó 10 percben kifedjük, hogy megpiruljon.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Adélka, nagyon csodás, kreatív ez az étel!
Köszönöm, Roza! Finom is volt, régi ízekre emlékeztetett :)
Megjegyzés küldése