2015. november 4.
Fügés ínyencsaláta
Hozzávalók 4 személyre: 6 füge, 16 dkg márványsajt, 12 dkg szeletelt bacon, 1 fej saláta vagy négy maréknyi rukkola, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál balzsamecet, 2 teáskanál méz, só, bors.
Elkészítése: Az olajat összekeverjük a balzsamecettel, a mézzel, sóval meg borssal és összekavarjuk. A baconszeleteket egy serpenyőben roppanósra sütjük, majd papírszalvétára tesszük, hogy a fölösleges zsír lecsöpögjön. A fügét cikkekre, a sajtot kis kockákra vágjuk. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, kisebb darabokra tépkedjük és egy salátástálba tesszük, majd ráöntjük az öntetet és összeforgatjuk. Rádobjuk a sajtot, a fügét meg az összetördelt bacont és összerázzuk. Azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése