Hozzávalók: 10
dkg héj nélküli aprított mandula, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 27-30 dkg
liszt, 1 teáskanál vanília eszencia, csipetnyi só, a hempergetéshez apró
szemcséjű cukor.
Elkészítése: A
mandulát száraz serpenyőben világosbarnára pirítjuk, majd ha kihűlt
kávédarálóban megdaráljuk. A puha vajat kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a
vaníliát, a sót, a mandulalisztet és annyi lisztet, hogy összegyúrva puha
tésztát kapjunk. A masszából diónyi gombócokat formázunk, sütőpapírra tesszük
és előmelegített sütőben, 175 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük. Még forrón
cukorba hempergetjük.
Jó kis karácsony előtti recept - bár liszt nélkül - lehet, kipróbáljuk!!
VálaszTörlés