Hozzávallók 5-6
személyre: 50 dkg lóbab, 1 füstölt csülök, 2 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2
babérlevél, 1 dl paradicsomlé, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 1
evőkanál zsír, só, őrölt bors, 1 teáskanál egész bors, fűszerpaprika,
csilipehely, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
csülköt megmossuk, hideg vízben főni tesszük. Hozzáadunk 1 hagymát meg a
fokhagymát, a babérlevelet, a teáskanál borst, sót és addig főzzük, míg a hús
leválik a csontról. Ha megfőtt kivesszük, egy tálba rakjuk és lefedve melegen
tarjuk. A megmaradt hagymát apróra vágjuk, a zsíron megdinszteljük, megszórjuk
fűszerpaprikával, kevés borssal, majd rátesszük a lóbababot, felöntjük a
paradicsomlével és annyi csülöklével, hogy bőven ellepje. Mérsékelt lángon
puhára főzzük, közben ha szükséges, pótoljuk az előtt lét. A lisztet
csomómentesre kavarjuk a tejföllel, pár evőkanál csülöklével hígítjuk, majd
behabarjuk az ételt, megszórjuk chilipehellyel és apróra vágott
petrezselyemzölddel. 2-3 percig forraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. A
csülökhúst darabokra vágjuk és a főzelékkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése