2015. november 20.

Lóbabfőzelék csülökkel





Hozzávallók 5-6 személyre: 50 dkg lóbab, 1 füstölt csülök, 2 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2 babérlevél,  1 dl paradicsomlé, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál zsír, só, őrölt bors, 1 teáskanál egész bors, fűszerpaprika, csilipehely, petrezselyemzöld. 

Elkészítése: A csülköt megmossuk, hideg vízben főni tesszük. Hozzáadunk 1 hagymát meg a fokhagymát, a babérlevelet, a teáskanál borst, sót és addig főzzük, míg a hús leválik a csontról. Ha megfőtt kivesszük, egy tálba rakjuk és lefedve melegen tarjuk. A megmaradt hagymát apróra vágjuk, a zsíron megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés borssal, majd rátesszük a lóbababot, felöntjük a paradicsomlével és annyi csülöklével, hogy bőven ellepje. Mérsékelt lángon puhára főzzük, közben ha szükséges, pótoljuk az előtt lét. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, pár evőkanál csülöklével hígítjuk, majd behabarjuk az ételt, megszórjuk chilipehellyel és apróra vágott petrezselyemzölddel. 2-3 percig forraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. A csülökhúst darabokra vágjuk és a főzelékkel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...