Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 5 evőkanál cukor,
8 evőkanál gríz, 4 evőkanál liszt, 1 tasak vaníliás cukor, 1 liter tej, 4 dkg
vaj, 10 dkg darált mák, csipetnyi só, porcukor.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját
kikavarjuk a kétféle cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi
sóval, majd a két masszát könnyedén összeforgatjuk és belekavarjuk a grízt meg
a lisztet. A tejet ½ l vízzel főni
tesszük, mikor forr a lángot takarékra állítjuk és evőkanállal, adagonként 5-6
galuskát szaggatunk a tejbe. 1-2 percig főzzük mindkét oldalukon, majd
szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, darált mákba forgatjuk és vajjal jól
kikent, tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk. Forró sütőben 10 perc alatt összemelegítjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése