2015. november 12.

Mákos galuska




Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 5 evőkanál cukor, 8 evőkanál gríz, 4 evőkanál liszt, 1 tasak vaníliás cukor, 1 liter tej, 4 dkg vaj, 10 dkg darált mák, csipetnyi só, porcukor. 

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd a két masszát könnyedén összeforgatjuk és belekavarjuk a grízt meg a lisztet. A tejet  ½  l vízzel főni tesszük, mikor forr a lángot takarékra állítjuk és evőkanállal, adagonként 5-6 galuskát szaggatunk a tejbe.  1-2 percig főzzük mindkét oldalukon, majd szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, darált mákba forgatjuk és vajjal jól kikent, tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk. Forró sütőben 10 perc alatt összemelegítjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...