Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg hasaalja, 1 hagyma, 4-5
cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 paprika, 1 evőkanál zsír, só, bors,
fűszerpaprika, 3-4 szál szárított vadzsálya, 80 dkg apró krumpli.
Elkészítése: A hasaalját bedörzsöljük sóval, borssal meg
fűszerpaprikával, egy lábasba tesszük és mellérakjuk a megpucolt hagymákat meg
a sárgarépát, a paprikát és a zsályát, aláöntünk fél liter vizet és közepes
lángon 30 percig pároljuk. Közben a krumplit héjában megfőzzük, ezután hűlni
hagyjuk és megpucoljuk, majd forró zsíron átpirítjuk. Az időközben
megpárolt hasaalját szeletekre vágjuk és átsütjük a megmaradt forró zsiradékon.
Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése