2015. december 3.
Csőben sült kelbimbó
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg kelbimbó, 8 dkg sonka, 3 tojás, 3 evőkanál tejföl, 12 dkg sajt, só, bors, petrezselyemzöld, szódabikarbóna, 1 teáskanál vaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése: A kelbimbó külső leveleit leszedjük, megmossuk és enyhén sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és hűlni hagyjuk. Közben a sonkát kis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A tojásokat a tejföllel felverjük, belekeverjük a sajtot, majd sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Egy hosszúkás, tűzálló formát kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával, beletesszük a kelbimbókat, megszórjuk a sonka felével és rátöltjük a tojásos-tejfölös-sajtos keveréket. Tetejére szórjuk a megmaradt sonkát és előmelegített sütőben, 175 fokon, 20-25 percig sütjük. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, akár önmagában, akár köretnek sültek mellé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
De szép! És milyen finom lehet! :)
Köszönöm, Edith! :) Nagyon szeretem a kelbimbó ízét, számomra nagyon finom volt :)
Hű Adél ez a recepted épp kapóra jött, van félkiló kelbimbóm és pont azon töprengtem, hogy készítsem el, na vittem is a receptedet köszönettel :-)
Sült hurkák és kolbász mellé lesz köretnek :-)
Megjegyzés küldése